Älgriket

Entreavgift vuxna: 100 kr, Junior: 50 kr.

Älgriket är en modern djurpark där man kan se älgar, kronhjortar, dovhjortar och rådjur i deras naturliga miljö. De lever i hägn som är drygt 35.000 m². Området består av lövskog, åker och en liten myr. Sommartid kan man påstå att de bor i ett stort skafferi. Vintertid får vi däremot bära in massor med tallris, foderbetor, specialpellets och äpplen. Älgen tillhör kategorin kvalitetsbetare vilket innebär att endast de bästa delarna godkänns som föda. Deras luktsinne är cirka 200 gånger bättre än människans och cirka 4 gånger bättre än schäferns. Om du får tillfälle att mata en älg så kan du notera att de alltid provdoftar på det som serveras. Älgar väljar ibland att stå på knä när dom betar på en åker vilket kan se lite märkligt ut. En del väljer även att äta liggande, inte bara idisslande utan även aktivt ätande. Precis som vi människor har älgar olika smak. Våra älgar äter alla sorters lövsly utom lind. Tjuren älskar äpplen vilket kon första vintern ansåg vara otjänligt som älgföda. Numera äter även kon gärna äpplen.

Om du hälsar på skogens konung och hans undersåtar i Älgriket eller i någon annan djurpark så kom ihåg att du "bara" är en tillfällig besökare som går på gränsen till deras revir där de bor året runt. Tjuren kan markera detta mot den han inte har träffat tidigare. Om Älgrikets granne Jan, tillika fotografen av de flesta bilderna, kommer på besök så ingår han numera i kretsen av tjurens igenkända personer.

Respektera att djur precis som människor har litet behov av motion när det är som varmast på dygnet.

Välkommen på besök hos konungen. I entre kiosken finns glass och läskedrycker. Om ni har med picknickkorg finns det sittplatser vid entren, vid djuren och nere vid sjön där det även finns en grillplats.

Sommartid matas djuren kl 17.

 Erbjudandet har utgått
Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.➡ Gå till Älgriket