Närhälsan barnavårdscentral

Hos oss får du stöd i ditt föräldraskap och tillsammans skapar vi en god utveckling för ditt barns hälsa och trygghet. Välkommen!

Vid er sida de första åren
Att få barn innebär en stor förändring i livet. På en barnavårdscentral följer vi barnets utveckling och ger råd och stöd i föräldraskapet. Du kan fråga om det mesta, från oro kring barnets hälsa till hur man kan förhålla sig till olika vardagsproblem.

På er barnavårdscentral (BVC) får ni:
• Hälsoundersökningar (fysisk, psykisk och social utveckling)
• Vaccinationer
• Amningsråd
• Kostråd
• Råd om sömn
• Stöd i föräldrarollen

Efter barnets födsel kontaktar du barnavårdscentralen för ett besök. Barnavårdscentralen erbjuder hembesök till alla nyblivna föräldrar.

Alla besök på en barnavårdscentral är gratis. Barnavårdscentralen är en del av vårdcentralen, och barnet listas där. Om barnet blir sjukt eller skadar sig ska du i första hand vända dig till vårdcentralen som är direkt kopplad till barnavårdscentralen.

Vill du träffa andra nyblivna föräldrar för att knyta nya kontakter och dela erfarenheter? Kontakta oss för att anmäla intresse till föräldragrupp.

På en barnavårdscentral arbetar BVC-sjuksköterskor och läkare med särskild kunskap om barns hälsa
och utveckling.
Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.➡ Gå till Närhälsan barnavårdscentral