Kühlers Dansskola

10% rabatt på en danskurs!

Boka en danskurs till ditt barn via vår hemsida. Ange din rabattkod i fältet Eventuella upplysningar i samband med bokningen och få 10% rabatt! Kursstart V34-2018.

Välkommen till anrika KÜHLERS DANSSKOLA. Här dansar du och ditt barn mitt i stan för kunniga, välutbildade och engagerade lärare. Vi har danskurser för alla åldrar och i olika stilar. Våra kurser för barn är mycket omtyckta och uppskattade. Här kan du välja mellan Barndans 4-5 år, Knattedans (med förälder) 2-3 år, Showdans, Street (hip hop) och Balett.KNATTEDANS (för barn födda 2015-16)
Här deltar barn och vuxen tillsammans. Vi dansar, sjunger och gör rörelseramsor samtidigt som vi stimulerar elevernas rörelsekänsla, rytm och rumsuppfattning. Tillsammans tränar vi barnets motorik och koordination samt utforskar kroppens rörelsemöjligheter genom att hoppa, snurra, rulla, galoppera, balansera och mycket mer! Allt med lekfullhet och med rörelseglädjen i centrum.

BARNDANS (för barn födda 2013-14)
Här får barnen känna lusten till rörelse och använda sig av egna uttryck, samtidigt som kursen förbereder för fortsatt träning i showdans eller andra dansstilar. Vi släpper loss i improvisatoriska övningar, dansar med olika typer av rekvisita, men lär oss också hur en danslektion är uppbyggd och tränar roliga små koreografier till både populär barnmusik och andra musikgenrer. Barndansen bidrar bland mycket annat till att stärka barnets kropps- och rumsuppfattning, självkänsla, samarbetsförmåga och rytmik.

SHOWDANS (för barn födda 2009-12)
Här får du göra dig bekant med jazzdanstekniken. Vi arbetar med grundsteg och olika koreografier med musik från musikaler, filmer och kända artister. Vi utvecklar bland annat musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm. Vi arbetar sceniskt och lägger stor vikt vid känsla, utstrålning och utryck. Allt med dansglädjen i centrum och utifrån varje barns egna förutsättningar.

STREET (för barn födda 2009 och äldre)
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som härstammar från hip hop-kulturen. Den är kopplad till en bred men ändå specifik musikgenre. Dansen är väldigt personlig, vilket innebär att stilen kan variera mycket beroende på vilken lärare du väljer. Du kan välja mellan den nyare stilen Hip hop eller Old School-stilen Locking.

BALETT (för barn födda 2010 och äldre)
Träning i baletteknik förbättrar hållning, balans, smidighet och styrka. Vi lär oss på vilket sätt och varför man arbetar med placeringen av olika kroppsdelar för att sedan kunna använda tekniken även i andra dansformer. Lektionerna innehåller stångövningar, diagonaler och danskombinationer. Baletten för barn är lekfull med inslag av roliga improvisationsövningar. Vi dansar till klassisk musik, men ibland även till musik från andra genrer.

50-TALSBUGG/JIVE (för barn födda 2003-08)
Här på Lasse Kühlers Danskola har pardans alltid varit en självklar del i undervisningen och vi har utvecklat en egen buggstil; 8-stegsbugg och jive. Det är en stil som dansades på Nalen på 50-talet och som Lasse sedan utformade för att passa scener runt om i Sverige. Kühlerbuggen grundar sig ur stilarna bugg, jitterbugg och jive. Du behöver inte anmäla dig med en partner - vi löser det på plats. Valfritt att föra eller följa. Vi kommer att utföra separata slingor och koreografier. Vi avslutar vårterminen med ett nummer på vår elevshow. Vi spelar inte dansbandsmusik på våra bugg/jivekurser utan det är blandad musik. Vi undervisar i små grupper med individuell coachning.

Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×
✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.
BabyCard


➡ Gå till Kühlers Dansskola