Svenska kyrkan

Dopet – Att välkomna och fira ett nytt liv.

När livet förändras och du blir förälder kan det vara värdefullt att få uttrycka all din längtan och glädje. Dopet är en familjetradition och en fest där vi välkomnar livet och uttrycker tacksamhet över att en ny människa har fötts in i världen. Genom dopet erbjuds vi att tillsammans välkomna barnet som medlem i Svenska kyrkan och som en del av Svenska kyrkans gemenskap.

Dopet är kostnadsfritt och du kan själv välja vilken kyrka du vill ha ceremonin i. Svenska kyrkan i Norrköping har många vackra kyrkor att välja på. Du kan även låna ett församlingshem där du kan ha en mottagning för släkt och vänner för att fira dopet. I de allra flesta församlingshem finns ett fullt utrustat kök med allt du kan komma att behöva till dopkalaset.

Idag väljer föräldrarna själva vad barnet ska ha på sig på dopet. Vanligt är att barnet bär en vit dopklänning eller dopdräkt som finns att låna i församlingarna. Ni som föräldrar har också möjlighet att välja egna dikter och sånger till dopet. Genom att välja texter och musik som betyder mycket för er och er familj kan dopet bli än mer personligt och omslutande. Alla olika val ni kan göra gällande dopet får ni tillsammans med en präst diskutera under det dopsamtal som föreligger dopet.

Välkomna att fira livet i Svenska kyrkan. Om du har frågor eller vill boka ett dop kontakta Svenska kyrkan i Norrköping, Administrativt Centrum: nkp.dop@svenskakyrkan.se eller 011-24 24 24.
Öppettider är måndag-fredag 09.00-12.00 och 13.00-15.00.

Vem du än är så är du sedd, känd och älskad.Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


Ange din e-postadress


💳 Ansök om ett kostnadsfritt Babycard