Nässjö sim och Livräddningssällskap

Välkommen till Nässjö Sim & Livräddningssällskap!

NSLS BABYSIM
Vi bedriver Babysim för barn mellan 2 månader och ca 2 år. Barnet skall väga minst 4 kg och klara av att bada i 31 gradigt vatten.

MÅLET MED BABYSIM

Att under lek och utan prestationskrav stimulera barnet i sin utveckling till att få vattenvana och säkerhet. Barnet ska kunna "ramla i" utan att få panik, ta sig till ytan och in till kanten eller flytande föremål och sedan hålla fast och sedan ta sig upp.

Förälder är med i vattnet.NSLS MINIPLASK
Vi bedriver Miniplask för barn mellan 3-5 år.

MÅLET MED MINIPLASK

* Vi fortsätter att med lekar träna barnets vattenvana och grovmotorik.
* Barnet får också lära sig förberedande simteknik och målet är att klara baddaren samt att ha jättekul i vattnet.

Förälder är med i vattnet.Förberedande simundervisning 5-10 år
Teknikgrodan
Grunden för de fyra simsätten ryggcrawl, crawl, fjärilsim och bröstsim på ett lekfullt sätt.

Här får barnen utveckla sin grovmotorik under lekfulla former. Att behärska vattnet till fulländning och framför allt att ha kul. Balans, kroppskontroll samt vattenvana är ledstjärnor i undervisningen. Bland de simmärken som vi tar ser vi Baddaren, Silvergrodan, Guldgrodan och eventuellt Silverfisken och Guldfisken.

Barnet skall klara att vara i vattnet utan förälder.

Här fortsätter vi att slipa på den effektivaste tekniken för de fyra simsätten ryggcrawl, crawl, fjärilsim och bröstsim, även detta på ett lekfullt sätt. Den stora skillnaden är att nu är vi på djupt vatten.

Sjöhästen och Sjölejonet
Här tar vi simmärkena Guldgrodan, Silverfisken, Guldfisken, Simborgarmärket, Järnmärket, Bronsmärket och Silvermärket. Vi tränar också barnen på att skaffa sig lägervana genom våra populära Snövits läger. En viktig del av livet att på ett tidigt stadie öva på att hålla ordning på sina prylar och kläder. Vi testar också på hopp från trampoliner och hopptorn samt klättringar på klätterväggen. Vattenlekar och parövningar blir också nya ingredienser.

Här anmäler du dig!


Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.➡ Gå till Nässjö sim och Livräddningssällskap