Världskulturmuseet

Här möter du världen! Världskulturmuseet är en mötesplats med tankeväckande utställningar och aktiviteter om aktuella frågor i världen. Njut av kultur och god mat i fantastisk miljö. Fri entré.

Tillsammans – en lekfull utställning för barn och deras vuxna
Tillsammans handlar om det fantastiska och det svåra med att vara tillsammans och tar med utgångspunkt i föremål från museets samlingar upp relevanta frågor för målgruppen barn 0-12 med vuxna. Här utforskar barn och vuxna tillsammans och leker och lär genom både kropp, hjärta och hjärna. Hur känns det att sakna någon? När passar jag in i gruppen? Är det bara dumt att bråka eller behövs det ibland? I utställningens olika delar får barn och vuxna på ett lekfullt och pedagogiskt sätt gå igenom känslor som uppstår i vardagen. Utställningen står med ett ben i samtiden och ett i museets föremålssamlingar där över 1000 föremål och deras berättelser har valts ut för att spegla dagens frågeställningar. Utställningen är producerad så att den som sitter i rullstol får lika stor behållning som den utan och texterna är anpassade för olika läs- och skrivsvårigheter.

Butik med produkter från hela världen
När vi väljer ut våra produkter har vi framtiden och hållbarhet i åtanke. En stor del av sortimentet är Fairtrade och vi har produkter som är producerade av återvunnet material. Ett bildäck kan bli armband, ett cykeldäck kan bli ett pennfodral.

Puls och avkoppling i restaurangen
Restaurang Tabla i museet drivs av Johan Holmberg. Han jobbar med rena och enkla smaker och i största möjliga mån med produkter som är lokal-, krav- och närodlade. Här läggs vikt vid kombinationen mat och dryck och det finns något för alla plånböcker.
Njut av en fika på vår restaurang eller uteservering och låt dig inspireras av pulsen i centrum men på behörigt avstånd. Kafé och restaurang har samma öppettider som museet. Det går också bra att ha med sig egen matsäck. Självklart har vi fritt wi-fi!

Ett roligare år med klubbkortet
På Världskulturmuseet upplever du mer än bara utställningarna: film, seminarier, festivaler, workshops och livemusik.. Vissa av våra evenemang är gratis, några är avgiftsbelagda. Entré till avgiftsbelagda evenemang: klubbkort (100 kr/år) eller 60 kronor per tillfälle. Alltid gratis för barn och unga under 19 år. Gå med i Världskulturmuseets klubb och få erbjudanden, rabatter och förhandsinformation
om aktuella events, utställningsöppningar, biljettsläpp med mera. För 100 kr per år går du på alla museets avgiftsbelagda evenemang – något nytt varje vecka!Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


Ange din e-postadress


💳 Ansök om ett kostnadsfritt Babycard