Doula Elisabet Esbensen

Jag erbjuder 15% rabatt på Doulauppdrag!

Förlossning med en Doula

Doulans viktigaste uppgift är att ge stöd till kvinnan och hennes partner för att tillsammans med sjukhuspersonalen göra förlossningen så bra som möjligt.

Vad är en doula?

Ordet kommer från grekiskan och betyder fritt översatt “kvinna som ger omvårdnad”.

Doula är en kvinna som själv har erfarenhet av att föda barn och som också har erfarenhet av att stödja föräldrar inför, under och efter förlossningen.

Doulan har inget medicinskt ansvar. En doula ger därför heller inga medicinska råd eller tar några medicinska beslut.

En doulas primära uppgift är att ge de blivande föräldrarna en så positiv upplevelse av förlossningen som möjligt. Studier visar att föräldrar som haft stöd av en doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.

En doula ersätter eller tar inte en partners plats utan är där för att lyfta fram och stärka dennes roll som det primära stödet för kvinnan. En bra doula delar med sig av sina erfarenheter och stärker partnern och kvinnan som team.

Vem är jag?

Jag heter Elisabet Esbensen, är mamma till tre barn. Det var en av de bästa stunderna att få sätta dem till världen!Hur arbetar jag?

Att ni får den förlossning, såsom ni önskar den är min uppgift. Jag kommer att lyssna på era önskemål, ge er vägledning, hjälpa och stötta er på vägen dit, både före, under och efter er förlossning.

Jag erbjuder ett kostnadsfritt möte där jag berättar mer. Känns det rätt efteråt kontaktar ni mig. Vi skriver ett avtal och går igenom hur ni ser på er kommande förlossning, önskemål och tankar omkring denna.

Vi pratar om det som ni vill ta upp, t ex förväntningar, eventuell oro och förberedelser.

Vi går igenom praktiska saker såsom förlossningsställningar, massage, avslappning och tankar och önskemål om smärtlindring.

Tanken är att vi skall ses två gånger innan förlossningen. Två veckor innan beräknat förlossningsdatum påbörjas min jour. När det är dags kontaktar ni mig, vi möts hemma hos er eller på förlossningen, ni bestämmer. Efter förlossningen träffas vi igen och pratar igenom t ex er förlossning, amning, sömn och rutiner.

Välkomna att höra av er till mig!

Elisabet Esbensen


Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.➡ Gå till Doula Elisabet Esbensen