Vårdcentralen Centrum, BVC

Vårdcentralen Centrum, BVC

Att få barn är en stor händelse i livet.

Vi på Vårdcentralen Centrums barnavårdscentral vill att hela familjen ska känna sig trygg och väl mottagen hos oss! Att ni känner förtroende är viktigt för oss – här ska ni känna er välkomna med alla era frågor och funderingar.

Om ni önskar kan vi träffas på BVC innan barnet är fött för att tillsammans prata om det nya som väntar. Annars kontaktar ni oss när barnet är fött för att boka hembesök eller inskrivningsbesök hos oss. Har ni ett äldre barn som ni av någon anledning vill skriva in som ny på vårt BVC, så hör av er till oss så hjälper vi er.

I varje besök utgår vi ifrån ert och ert barns behov. För barns behov är, precis som vuxnas, olika.

Vi finns till för att ge er stöd under barnets uppväxt och följer barnets hälsa och utveckling ända fram till skolstarten. Vi kallar regelbundet ert barn till hälsoundersökningar och vaccinationer och erbjuder råd och stöd. Om någon fråga dyker upp däremellan – hör gärna av er. Förutom de enskilda besöken på BVC så får alla föräldrar inbjudan till föräldrastöd i grupp. I dessa grupper får ni möjlighet att träffa föräldrar med barn i samma ålder som ert. Vi har även regelbundet, vid tillräckligt många intresserade, utbildning i spädbarnsmassage samt hjärt- och lungräddning för barn. På grund av materialkostnad så får man betala en viss summa för att delta i dessa två sistnämnda utbildningar.

I ett nära samarbete med er som föräldrar arbetar vi med förebyggande barnhälsovård och stöd i föräldraskapet. Här träffar ni och ert barn framförallt er Barnhälsovårdssköterska, men även distriktsläkare utbildade i barnhälsovård. Vi samarbetar även med bl a barnläkare, psykolog, dietist och sjukgymnast.

På BVC så arbetar vi med friska barn. Har du sjukvårdsfrågor så är du varmt välkommen att hör av dig till oss på telefon eller komma till drop in på vårdcentralen varje vardag mellan 10.00 och 11.00. För barn under 6 månader så rekommenderas kontakt med barnmottagningen i Alingsås vid sjukdom.

Varmt välkommen till oss!


Öppettider
Helgfria vardagar kl 08.00–17.00
Alla besök är kostnadsfria

Jeanette Karlsson
Distriktssköterska
Tel: 0322-28 01 70

Karin Melin
Distriktssköterska
Tel: 0322-28 01 66

Lotta Svensson
Distriktssköterska
Tel: 0322-28 01 69 Erbjudandet har utgått
Tillbaka till startsidan

Välkommen till Babycard!

Är du småbarnsförälder och vill ta del av erbjudanden och kampanjer? Då kan du enkelt ansöka om ett ett kostnadsfritt Babycard.

Bli medlem
Nej, tack

×


✅ Tack för att du angett ditt Babycard-ID.
Använd rabattkoden nedan eller följ instruktionerna.➡ Gå till Vårdcentralen Centrum, BVC